Live Live

Arnhems bitcoinbedrijf stopt door hoge toezichtkosten

Gepubliceerd: Maandag 11 mei 2020 12:53

Arnhems bitcoinbedrijf stopt door hoge toezichtkosten

Het Arnhemse bedrijf BitKassa, een Nederlandse betalingsdienst voor bitcoin, stopt. Na 17 mei is het niet meer mogelijk om via het bedrijf de cryptomunt te aan- of verkopen. De hoge toezichtkosten die vanaf dit jaar gelden, zijn volgens het bedrijf de belangrijkste reden om te stoppen. Ook vinden de drijvende krachten achter de onderneming het extra cru dat juist De Nederlandsche Bank (DNB) is aangewezen als toezichthouder op cryptodienstverleners.

Hoge toezichtkosten
Begin mei werd bekend dat de toezichtkosten voor bitcoinbedrijven in 2020 uitkomen op ongeveer 25.000 euro. Minister Hoekstra van Financiën was al gewaarschuwd dat de 'Implementatiewet wijziging vierde antiwitwasrichtlijn' onnodig streng en duur was. De invoering van de richtlijn heeft als effect dat kleine bedrijven zichzelf hebben verkocht en dat grotere bedrijven, zoals Deribit en General Bytes, naar het buitenland vertrokken. 


Vertrouwen in cryptomunt
BitKassa benadrukt in een verklaring op haar website dat het besluit niets te maken heeft met het vertrouwen dat zij hebben in bitcoin als digitale munt.

Deel deze pagina: