Live Live

Arnhemse winnaar tijdens zonovergoten 34e Bridge to Bridge loop

Gepubliceerd: Zondag 15 september 2019 19:29

Arnhemse winnaar tijdens zonovergoten 34e Bridge to Bridge loop

Ongeveer 5.000 deelnemers liepen zondag de 34e editie van de Bridge to Bridge loop in Arnhem. Een editie die in het jaar van de 75e herdenking van Market Garden voor velen extra betekenis heeft. Op het zonovergoten parcours zette Arnhemmer Frank Futselaar een nieuw parcoursrecord neer op de langste afstand, de 10 Engelse Mijl: hij finishte in 50:46, ruim 2 minuten sneller dan het oude record.

Arnhem liep dit jaar weer massaal uit voor de Bridge to Bridge run, waarbij alle afstanden uitverkocht waren. Voor kinderen was er de kidsrun met afstanden van 0,5, 1 en 2 Engelse Mijl (ruim 3,6 km). Om 12 uur gaf burgemeester Ahmed Marcouch het startschot voor de 10 Engelse Mijl die met Frank Futselaar een Arnhemse winnaar kende. Hij had net een sprint getrokken, omdat hij aanwezig was bij een herdenkingsdienst in de Eusebiuskerk, vlakbij het parcours.

Ook op de 10 kilometer was er een nieuw parcoursrecord bij de mannen. Arjen van der Logt uit Utrecht zette een tijd van 33:29 neer, 4 seconden sneller dan het record van Sami Lent uit 2017.

Deel deze pagina: