Live Live

Bijna 20 coronabesmettingen in regio Arnhem

Gepubliceerd: Maandag 16 maart 2020 09:14

Bijna 20 coronabesmettingen in regio Arnhem

Gelderland telt meer dan 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus. In onze regio zijn tests met een positief resultaat uitgevoerd in Duiven, Rheden, Rozendaal, Arnhem en Renkum. In totaal gaat het om 19 besmette mensen, waaronder 8 in Renkum, 7 in Arnhem, 1 in Doesburg en 1 in Duiven. Zevenaar en Westervoort hebben nog geen besmetting gemeld.

Voor alle gemeenten is een noodverordening van kracht en mensen wordt dringend verzocht om daar waar mogelijk thuis te werken.

Alle scholen in de regio zijn op last van de regering gesloten.

Arriva heeft aangegeven dat de dienstregeling voor de bussen en treinen worden aangepast. De maatregel heeft te maken met medewerkers die zich preventief ziek melden en met minder passagiers in bus en trein. De actuele dienstregeling is te vinden op de website: arriva.nl/corona. Hier worden per uur nieuwe wijzigingen ingevoerd.

De rechtbanken in Arnhem is vanaf vandaag niet meer bereikbaar. Alleen urgente zaken worden nog wel behandeld. Het gaat dan om zaken waarin een rechterlijke beslissing noodzakelijk is, zoals zaken rond voorgeleidingen of hechtenis van verdachten, faillissementen en zaken rond verplichte zorg en/of zorgmachtigingen.

Het Rode Kruis heeft vanochtend om 9.00 uur een hulplijn ingesteld voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten in verband met het coronavirus. De hulplijn is bereikbaar op nummer 070-4455888.

Deel deze pagina: