Live Live

Bodemonderzoek laat Malburgen op grondvesten schudden

Gepubliceerd: Donderdag 24 oktober 2019 22:09

Bodemonderzoek laat Malburgen op grondvesten schudden

Onderzoek in de bodem onder de Stadsblokken en Meinerswijk heeft donderdag voor enige onrust in Malburgen gezorgd. Dat meldt de wijkwebsite Malburger.nl. Het onderzoek zorgde volgens de site voor trillingen en dreunen, die van ongeveer negen uur 's ochtends tot drie uur 's middags hebben plaatsgevonden.

Onderzoek met explosies in de bodem onder de Stadsblokken en Meinerswijk heeft donderdag voor enige onrust in Malburgen gezorgd. Dat meldt de wijkwebsite Malburger.nl. Het zorgde volgens de site voor trillingen en dreunen, die van ongeveer negen uur 's ochtends tot drie uur 's middags hebben geduurd.

Enige tientallen bewoners hebben hierover aan de bel getrokken. Vooral bewoners in de vooroorlogse woningen voelden het huis bij elke explosie flink trillen, stelt Malburgen.nl. Deze huizen hebben geen fundering.

“Dreunen en trillingen worden veroorzaakt door explosies diep in de grond door seismologisch onderzoek”, meldt de site, die zich heeft laten informeren door Team Leefomgeving Malburgen (TLO). “Dit Seismisch onderzoek (SCAN) is nodig om vast te stellen of de ondergrond geschikt is voor aardwarmtewinning."

Voor dit onderzoek worden explosieven gebruikt die op afstand hoor- en voelbaar kunnen zijn. Dat zorgt voor geluidsgolven. Met de gegevens van de weerkaatsing van die golven kunnen onderzoekers de bodem in kaart brengen.

De onderzoeken zijn donderdag en vrijdag.

Foto: Google StreetView

Deel deze pagina: