Live Live

Burgemeester Marcouch opent terrassen in Arnhem

Gepubliceerd: Maandag 01 juni 2020 20:35

Burgemeester Marcouch opent terrassen in Arnhem

Er staan maandagochtend al wat mensen verwachtingsvol in de rij bij Dudok en het naastgelegen Grand Café Arnhemse Meisjes. De terrassen van beide zaken, die aanzienlijk vergroot mochten worden in de richting van de Eusebiuskerk, worden om 12.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Marcouch.

Nadat de verplichte vragen over koorts, klachten en/of zieke huisgenoten ontkennend waren beantwoord, konden de burgemeester en zijn gezelschap plaatsnemen om een appeltaartje te eten. “Heel fijn dat dit weer mogelijk is. Dát het weer kan, hebben we met z’n allen als Arnhemmers verdiend, omdat we ons tot dusver goed hebben gehouden aan de voorschriften,” aldus Marcouch.

“Een spannende, mooie dag,” vindt ook Robert Wittenberg van Dudok, waar met smart naar uit is gekeken. De medewerkers hadden er weer zin in en ook de reserveringen lopen vooralsnog goed. “Voor het terras hoeft niet gereserveerd te worden, voor binnen wel.” Het is gezellig bedrijvig op het terras, maar zeker geen heksenketel. Er zijn nog tafeltjes vrij. 


Zorgen
Ondanks de positieve eerste dag leven er ook zorgen bij horecaondernemers in de regio, vertelt Jan van Hooijdonk, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland. “Die hebben vooral te maken met hoe bezoekers zich gaan opstellen en of zij de maatregelen netjes blijven opvolgen. Ook het weer is natuurlijk een belangrijke factor. We hopen allemaal dat nu er weer iets meer mogelijk is, die lijn ook doorgezet kan worden en ondernemers weer volop aan het werk kunnen blijven.”

Een aantal weken geleden is overigens vanuit de organisatie een brief gestuurd aan het college van B&W, mede ondertekend door vele ondernemers, met het verzoek de gemeentelijke belastingen kwijt te schelden. Daar is nog geen reactie op gekomen.

Deel deze pagina: