Live Live

Burgers’ Zoo start met 700 bezoekers per dag

Gepubliceerd: Maandag 18 mei 2020 11:31

Burgers’ Zoo start met 700 bezoekers per dag

Burgers' Zoo gaat dinsdag weer open voor bezoekers. De dierentuin heeft afgelopen zondag in de praktijk gekeken of de genomen maatregelen werken. De testdag is positief verlopen.

De dierentuin mag en kan in verband met de corona maatregelen nu nog maar 10% van de bezoekers aan, die het normaal op een topdag verwelkomt. “Dat komt zo ongeveer neer op een gemiddelde maandag in november”, aldus Alex van Hooff, directeur van Burgers’ Zoo. Dat is niet veel, maar veiligheid gaat nu eenmaal voor alles. 

Tot die veiligheidsmaatregelen behoren onder meer het online reserveringssysteem dat zowel dagjestoeristen als abonnementhouders moeten gebruiken om een tijdslot voor binnenkomst vast te leggen. Dit om drukte bij de toegangspoort te spreiden en de receptie te ontlasten. Verder is in het hele park eenrichtingsverkeer aangegeven met borden en bewegwijzering op de grond, ook bij de restaurants en in de winkel. Er is steeds veel personeel aanwezig om schoon te maken, zoals bijvoorbeeld in de toiletgroepen en ook zijn van alle prullenbakken de deksels geopend om aanraken te voorkomen. 

Enorme impact
“Net als voor iedereen, is dit ook voor ons een ongekende situatie, waarin we moeten passen en meten”, vertelt woordvoerder Bas Lukkenaar,  “De testdag was een succes en uit de evaluatie zijn geen verrassingen naar voren gekomen.” De impact van de gekozen sluiting noemt hij enorm. “In het 107-jarig bestaan van Burgers’ Zoo hebben we eerder zware periodes gekend, zoals natuurlijk de oorlogsjaren, maar ook de MKZ-crisis. Nooit eerder waren de poorten gesloten.” 

Een groot verschil in deze corona-tijd is de steun en inzet van de overheid, waar ook de dierentuin baat bij heeft gehad. “We zijn een financieel gezonde organisatie, met voldoende reserves om al ons personeel aan boord te houden. Maar de inkomsten die we mislopen door de sluiting zijn natuurlijk niet oneindig lang op te brengen.”

Vanaf dinsdag dus weer mondjesmaat bezoekers in het iets anders bewegwijzerde park, met 1,5 meter borden én medewerkers om die ook te handhaven.

Deel deze pagina: