Live Live

City Life is onverwacht actueel tijdens corona

Gepubliceerd: Woensdag 03 juni 2020 14:10

City Life is onverwacht actueel tijdens corona

De imposante deuren van de st Walburgiskerk gaan weer open voor bezoekers van de tentoonstelling ‘City Life’ van Museum Arnhem, over leven en overleven in de stad. De eerste bezoekers zijn ontvangen met een bos bloemen, uitgereikt door museumdirecteur Saksia Baks.

De aard van de tentoonstelling is op een onverwachte manier heel actueel gebleken. Ten tijde van de lock-down heeft het museum steeds digitaal het contact met het publiek weten vast te houden en zelfs een winactie gelanceerd. “Wij waren oprecht benieuwd naar hoe mensen in Arnhem leven en overleven in coronatijd,” aldus Amanda Vollenweider, Hoofd Publiek&Programma. Uit de circa 40 inzendingen is een drietal winnaars gekozen, uit verschillende disciplines: een tekening, een foto en een gedicht. De werken zijn toegevoegd aan de expositie. 

Maatschappelijke functie
Hoewel het openbare ‘City Life’ langzaam aan weer opstart, zijn de beschikbare plaatsen in het online reserveringssysteem van het Musem Arnhem nog niet volgeboekt. “Mensen hebben even nodig om weer te wennen aan deze nieuwe situatie. We verwachten de komende weken wel steeds meer bezoekers.” aldus Vollenweider. 

Maximaal zijn 40 personen toegestaan in het gebouw. Dat maakt de expositie onmogelijk rendabel. “Cultureel ondernemerschap ligt toch iets anders qua financiële drijfveren. Een museum heeft vooral een grote maatschappelijke functie,” aldus Vollenweider. Desondanks lopen ook hier de kosten natuurlijk gewoon door. “We zijn in gesprek met de gemeente en overheden voor compensatie.”

De tentoonstelling kon worden verlengd tot en met 23 augustus. De Kerk is voor een jaar gehuurd, daarna gaat het museum weer over naar een andere creatieve plek, tot de verbouwing van het pand aan de Utrechtseweg voltooid is. “Wellicht trekken we een tijdje rond als nomadische karavaan, met pop-up tentoonstellingen overal in de stad,” vertelt Saskia Baks, directeur. “Hoe dan ook zullen we altijd zichtbaar blijven in Arnhem.”

Deel deze pagina: