Live Live

Creativiteit helpt Veerbeek door corona crisis

Gepubliceerd: Dinsdag 23 juni 2020 16:44

Creativiteit helpt Veerbeek door corona crisis

Met verkoop uit de kofferbak van zijn auto, posts op social media en het organiseren van bingo's heeft Sander Veerbeek zijn lifestyle cadeauwinkel in het centrum van Arnhem overeind gehouden. "Gelukkig trekt het nu weer wat aan", aldus de ondernemer.

Vaderdag is de eerste positieve impuls in de afgelopen weken. "Het is nog niet op het niveau van vroeger, maar het is wel weer zo dat we na al die weken weer een stijging zien", vertelt Veerbeek, die in 2013 met een webshop voor houten zonnebrillen is begonnen. "Gewoon van huis uit." 

Het assortiment werd geleidelijk uitgebreid met houten horloges en houten telefoonhoesjes. In 2015 wordt Time For Nature een fysieke winkel en vestigt hij zich in het centrum van Arnhem. "Je vindt bij ons unieke producten, die je niet zo maar ergens anders tegenkomt. Veel herencadeaus, maar ook voor dames. Wij zijn een lifestyle cadeauwinkel."

Op het moment dat de corona crisis uitbreekt valt de winkel in de Kortestraat van het een op het andere moment stil. "Mensen gaan niet meer op visite en hebben dus ook geen cadeaus meer nodig. In eerste instantie ben ik open gebleven, maar als er echt niemand meer komt, hou je dat ook niet vol." Als vervolgens ook de verkoop via de webshop niet meer loopt, kiest Veerbeek voor onorthodoxe maatregelen.

Kofferbak en bingo
"Ik heb in de kofferbak van mijn auto een wand van fruitkistjes geplaatst en ben met allerlei kleine producten langs familie, bekenden en klanten die er om vroegen gegaan", vertelt hij. "Maar na een week heb je wel zo'n beetje iedereen gehad die je kent."

De winkel gaat weer open en via posts op instagram probeert hij klanten naar zijn winkel te halen. "En ik ben begonnen met bingo op facebook. Ik heb loten verkocht voor 5 Euro en wanneer ik dan de prijs van een product bij elkaar had, heb ik met die klanten online bingo gespeeld."

Inmiddels merkt Veerbeek dat het wel weer wat drukker wordt in de binnenstad. "Ik heb gelukkig de ruimte in mijn winkel. Ik kan daar binnen de huidige regelgeving acht mensen kwijt, maar ik zie ook dat mensen als ze gezellig een dagje uit zijn, de regels snel vergeten. En dat overkomt mij zelf ook."

Mede daarom hoopt Veerbeek dat de regels snel kunnen worden versoepeld. "Ook omdat we dan weer leuke dingen kunnen doen, zoals het organiseren van een evenement in de straat om publiek te trekken. Daar kijk ik echt naar uit."


foto: Paul Snelders

Deel deze pagina: