Live Live

D66 en de VVD zorgen over alcohol en drugsgebruik jongeren

Gepubliceerd: Donderdag 05 maart 2020 17:53

D66 en de VVD zorgen over alcohol en drugsgebruik jongeren

D66 en VVD maken zich zorgen over bovenmatig drugs- en drankgebruik onder met name jongeren in Arnhem.

Al verschillenden keren hebben D66 en de VVD aandacht gevraagd voor de toenemende problemen op het gebied van overmatig drugs- en drankgebruik onder met name jongeren in Arnhem. Na jaren succesvolle aanpak van drugscriminaliteit zijn de scholen op een punt aangekomen dat ze de grip op d drugs- en drankproblematiek aan het verliezen zijn.

Op scholen wordt steeds meer gedeald, in wijken wordt een verergering van drugsoverlast ervaren, wijkteam leefomgeving signaleren dat ze er moeilijk grip op hebben en geven aan dat ze het niet alleen kunnen. Er wordt in de wijken letterlijk gezegd “het groeit ons boven het hoofd” en “help ons de achteruitgang tegen te houden”.

D66 fractievoorzitter Sabine Andeweg en VVD raadslid Steffenie Pape menen dat het onderwijs, zorg, politie en gemeente nog beter met elkaar moeten samenwerken, zodat de gemeente en deze partners dit groeiende probleem met elkaar kunnen oplossen. De twee vragen daarom aan burgemeester Ahmed Marcouch en wethouder Hans de Vroome van Jeugd/Jeugdzorg wat er nodig is om beter de regie te kunnen voeren?

Deel deze pagina: