Live Live

De koeien mogen weer naar buiten!

Gepubliceerd: Dinsdag 31 maart 2020 13:46

De koeien mogen weer naar buiten!

Coronacrisis of niet, de koeien van de Stadsboerderij in Presikhaaf waren gisteren superblij dat ze na de lange winter weer de wei in mochten. En dat is altijd goed te zien aan hun uitgelaten sprongen.

Helaas dit jaar zonder publiek. En ook op de andere locatie van het Natuurcentrum, de Korenmaat in Arnhem-Zuid, zijn vanwege de maatregelen de poorten voorlopig dicht voor bezoekers. Dat is overigens geen unicum. "Ten tijde van de Q-koorts, MKZ en vogelgriep konden er ook geen bezoekers op de boerderijen komen," aldus een medewerkster Educatie van het Natuurcentrum. "Maar naast die recreatieve en educatieve functie, zijn de boerderijen natuurlijk ook gewoon boerenbedrijven waar het werk altijd doorgaat."

Alle boerderijproducten zoals bijvoorbeeld de verse eieren, worden nu naar de Voedselbank gebracht. Verder is veel lesmateriaal online beschikbaar en binnen/buiten-tips; check bijvoorbeeld de 'quarantaine weekopdrachten voor in de buitenlucht' op www.natuurcentrumarnhem.nl. En gelukkig is er een filmpje gemaakt van de dansende koeien in de wei, zodat we er toch een beetje van kunnen meegenieten.


Foto: David Schurink

https://www.youtube.com/watch?v=_fYibd0NvNM&feature=youtu.be
Deel deze pagina: