Live Live

De originele glas-in-loodramen uit de Kleine Eusebiuskerk weer terug in het Coehoornpark

Gepubliceerd: Maandag 02 maart 2020 13:54

De originele glas-in-loodramen uit de Kleine Eusebiuskerk weer terug in het Coehoornpark

De nieuwe toegangspoort voor het Coehoornpark is bijna klaar. Deze wordt vrijdag 6 maart om 19.00 uur feestelijk geopend door wethouder Roeland van der Zee.

In 2013 is in tien dagen tijd het Coehoornpark gerealiseerd op een braakliggend terrein waar in 1990 de Kleine Eusebiuskerk is gesloopt. Deze glas-in-lood ramen zijn destijds bij de sloop door een burgerinitiatief gered.

En nu heeft het burgerinitiatief 'Hier stond ooit een kerk' de kerkramen weer terug naar hun oorspronkelijke locatie gebracht, naar het Coehoornpark in Arnhem.

Het verleden wordt weer een beetje zichtbaar.
Dankzij een succesvolle crowdfunding actie zijn de oorspronkelijke glas-in-loodramen uit de kerk weer terug op hun plek ingebed in de prachtige, van accoya hout gemaakt, nieuwe toegangspoort. Daarmee is op deze plek het verleden weer zichtbaar. De initiatiefnemer van dit project is Willem Jakobs de parkregisseur.

Iedereen is van harte welkom voor de feestelijke opening van de nieuwe poort.

Nadat de lichten worden ontstoken, zijn de glas-in-lood ramen in hun oude glorie weer zichtbaar. Ook wordt de Ontaarde boom van kunstenaar Daan van Geijlswijk in het tegenoverliggende plantsoen een definitieve plek gegeven om verder te kunnen wortelen.
De nieuwe toegangspoort is een initiatief van Stadsgras. Het is mogelijk gemaakt door alle mensen die de crowdfundingsactie Hier stond ooit een kerk hebben gesteund: 40 procent is door crowdfunding bijeen gebracht, 30 procent door Gemeente Arnhem en 30 procent door de provincie Gelderland.

De poort is gerealiseerd door de mensen van werkplaats De Helling, Thijs Scharrenberg Houtbewerking, glazenier Bas Beckers en de kinderen van Maaklab Arnhem. Het hout voor de poort is gesponsord door Accsys Group, producent van het duurzame Arnhemse Accoya hout.foto: RTV Arnhem

Hieronder kunt u het interview beluisteren dat RTV had met de parkregisseur Willem Jakobs.

Deel deze pagina: