Live Live

Duurzaamheidsprijs voor Kleefse Waard

Gepubliceerd: Vrijdag 01 november 2019 17:11

Duurzaamheidsprijs voor Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem heeft de zogeheten Circular Economy Award 2019 gewonnen. Dit is een prijs voor de meest duurzame werkplek van Nederland.“IPKW heeft een duidelijke visie waar langjarig aan vast wordt gehouden. Er zijn mooie plannen gerealiseerd die op een duidelijke wijze worden gecommuniceerd. Ze zijn onderscheidend in: testen, innovatie, gewoon doen!”, aldus het jurycommentaar. “Concrete resultaten zijn het oprichten van een afvalteam, gebouwen duurzaam herontwikkelen, elektrische laadpunten en veel gezamenlijke faciliteiten.”

IPKW werd samen met Businesspark Waarderpolder uit Haarlem en Brainport Industries Campus uit Eindhoven genomineerd uit een longlist van in totaal 12 werklocaties. De uiteindelijke winnaar is bepaald door een vakjury.


“We zitten hier voor de eeuwigheid en mede daarom richten we alles zo duurzaam mogelijk in”, aldus IPKW-directeur Kevin Rijke. “Of het nou gaat om het terrein, de gebouwen of grondstoffen. Maar het geldt bijvoorbeeld ook voor energie en zelfs kennis.”

IPKW is een herontwikkeling van oudere industriegebouwen aan de Westervoortsedijk.

Foto: IPKW

Deel deze pagina: