Live Live

Een gratis boom van de gemeente Arnhem

Gepubliceerd: Dinsdag 28 januari 2020 12:08

Een gratis boom van de gemeente Arnhem

Woont u in de binnenstad, Nieuwe Kadekwartier, Arnhems Broek, Spijkerkwartier, Klarendal, Sint Marten, Coehoorn, Kronenburg, de Overmaat of Rijkerswoerd West? Dan komt u in aanmerking voor een gratis boom en/of een vogelhuisje.

In de 10 wijken die meedoen aan de actie wordt het in de zomer te warm. Op deze plaatsen zijn ook steeds minder vogels en insecten te zien. Als het regent kan het water niet weg en lopen straten en tuinen onder. Door tegels te vervangen door bomen, struiken en bloemen wordt het in de zomer minder warm en kan regenwater snel de grond in bij een zware regenbui. En door te kiezen voor de juiste bomen hebben vlinders en bijen te eten. Met de nestkasten krijgen vogels een goede plek om te broeden.

U kunt een boom en een nestkast uitkiezen in de bomenfolder , en ook zijn er 3 varianten van de vogelhuisjes beschikbaar. Ieder vogelhuisje is geschikt voor een bepaalde vogelsoort.

Op 18 maart, tijdens Nationale Boomfeestdag kunnen de eerste bomen worden opgehaald op 3 locaties van Natuurcentrum Arnhem:

· Stadsboerderij Presikhaaf (Arnhem-Noord)

· Stadsboerderij de Korenmaat (Arnhem-Zuid)

· De Molenplaats (vlakbij centraal station en Park Sonsbeek)

Het afhalen kan tot en met zaterdag 21 maart. Er volgen nog andere afhaaldagen. Bij de aanvraag krijgen wijkbewoners een aantal tips om het boompje goed te planten en het nestkastje goed op te hangen. De jonge boompjes zijn tussen 1 en 1,5 meter hoog met een kleine kluit of in een pot. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te vervoeren.

Per adres kunt u maximaal 1 vogelhuisje en 1 boom aanvragen. De actie loopt van 20 januari t/m 20 februari. Dus wees er snel bij! Heeft u een boom en/of vogelhuis uitgezocht? Geef uw adres en uw keuze door via boom@arnhem.nl.

Deel deze pagina: