Live Live

Een Grimm-ig sprookje

Gepubliceerd: Vrijdag 11 oktober 2019 12:01

Een Grimm-ig sprookje

Op zondag start Theater Amarava met de eerste voorstelling van ‘Jorinde en Joringel’ tijdens het Sprookjesfestival. De optredens vinden plaats in de Parkstraatkerk in het Spijkerkwartier.

Dit bijzonder theatergezelschap werd in 2017 gestart door Manon Roozen, dramadocent en Elsbeth Pieterse, muzikant/danser. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groep van 10 muzikanten, acteurs, en (beeldend) kunstenaars met verschillende achtergronden en culturen.

Het gezelschap is steeds op zoek naar verbinding. Voor deze voorstelling is onder andere samengewerkt met Boost, een centrum voor vluchtelingen, voor het vormgeven van het decor. Zo maakte kunstenaar Ahmed Alharbali bijvoorbeeld het houtsnijwerk voor het kasteel. 

In zo’n dynamisch gezelschap kan het spelen een uitlaatklep zijn. Manon Roozen is naast dramadocent ook danstherapeut: “acteurs en dansers stoppen veel emoties in hun performance, waardoor ze kunnen ervaren dat ze daar enigszins mee kunnen spelen; emoties komen en gaan. Dat kan heel helend zijn bij het verwerken van trauma’s”. 

Dat het voor dit sprookjesfestival weer een sprookje Grimm is geworden, is toevallig, al kan Manon zich dat grote, spannende sprookjesboek nog heel goed herinneren uit haar eigen jeugd. “Sprookjes zijn van alle tijden, landen én leeftijden. Ze spreken diepliggende oergevoelens aan; in ons allemaal zit een heks en een prinses”. Het is dan ook geen voorstelling alleen voor kinderen geworden, want iedereen haalt er iets uit. 

De voorstelling is de hele week tijdens het Sprookjesfestival te zien in de kerk in de Parkstraat. Kijk op de website voor de data en tijden. Het begint om 15.00 uur.

In het programma Cultuur in de Stad interviewde Tineke van Middelkoop Manon Roozen. "Het gaat allemaal een beetje vanzelf. Dat vind ik nou het allerleukste."


En voor wie nog meer over het Sprookjesfestival wil weten...

Deel deze pagina: