Live Live

Een groene leefomgeving in Arnhem-Zuid?

Gepubliceerd: Dinsdag 04 februari 2020 10:15

Een groene leefomgeving in Arnhem-Zuid?

Verschillende betrokken partijen gaan in gesprek over de plannen voor een sportcampus in Arnhem-Zuid.

Rondom het gebied van sportwinkel Decathlon, het Olympus College en zwembad en squashcentrum De Grote Koppel zou een groene sport oase gecreƫerd kunnen worden. Dit ontwerp zou tevens het kloppend hart worden van het zuidelijke stadsdeel kunnen worden. De lokale partij Arnhem Centraal ziet daar ook nog graag een combinatie van een cultureel centrum met horecavoorziening aan toegevoegd. Arnhemmers die ten zuiden van de Rijn wonen, missen dat.

Woensdag praten Arnhem Centraal en andere fracties in de gemeenteraad met vertegenwoordigers van onder meer de wijk Malburgen, het Olympus College, Decathlon en het Bruishuis over de toekomst van het Olympuskwartier, zoals het gebied rond de aloude Rijnhal wordt genoemd.

Er wordt al jaren gesproken over de vraag hoe van dit gebied een oord is te maken dat, al dan niet in samenhang met winkelcentrum Kronenburg, als tegenhanger van het centrum benoorden de Rijn is aan te merken.

Er liggen plannen op tafel voor een herinrichting van het gebied tot een campus met een parkachtige uitstraling, die uitnodigt tot buiten sporten en bewegen. Die invulling sluit aan op alle binnensportmogelijkheden die er nu al zijn, zoals zwemmen, squashen, schermen, klimmen, indoorskiƫn en fitnessen.

Bovendien zou een dergelijke groene omgeving ook welkom alternatief zijn om tegenspel te bieden aan de hitte, die in dit versteende deel van Arnhem-Zuid flink kan oplopen als het hoogzomer is.


Foto: Arnhem Centraal

Deel deze pagina: