Live Live

Eenvoudige overwinning VDZ op MvR maar 'VDZ geen titelkandidaat'

Gepubliceerd: Zondag 28 oktober 2018 17:25

Eenvoudige overwinning VDZ op MvR maar 'VDZ geen titelkandidaat'

Derdeklasser VDZ herstelde zich zondag met een klinkende 5-0 overwinning op MvR van de offday in de derby tegen SML een week eerder. De Arnhemmers waren de bezoekers 90 minuten lang de baas. Vooral in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van MvR-doelman Fierkens.

Trainer Habib al Mohsinawi hield Max Burgers aan de kant. Hij koos ervoor om Niek Meijer en Mathieu Weiss in de basis te laten starten. Zij slaagden er in om dominant te zijn aan de bal, zodat VDZ goed om kon gaan met de compact voetballende bezoekers uit ’s Heerenberg. Ook de keus voor Daan van der Held boven Gijs Tenniglo pakte goed uit.

Bij rust stond het 2-0 door doelpunten van Pieter Middeldorp en Stijn van Gent.

Burgers liet in de tweede helft zijn voeten spreken tijdens zijn invalbeurt, door te zorgen voor de 3-0 en 4-0. Hij verzuimde wel om er een hattrick van te maken. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 5-0 door Bas Mulder.

De VDZ-trainer was resoluut in zijn antwoord of VDZ kan meedoen om de titel. ‘Nee, ik denk het niet. Puur omdat wij geen brede selectie hebben. Of alles moet meezitten, dat we geen blessures of schorsingen krijgen’.

Deel deze pagina: