Live Live

Eerste zwemmers in openluchtbad Klarenbeek

Gepubliceerd: Maandag 18 mei 2020 14:02

Eerste zwemmers in openluchtbad Klarenbeek

Ook in Klarenbeek zien we het inmiddels vertrouwde rood-witte afzetlint waarmee eenrichtingspaden op het terrein worden aangegeven, de tafeltjes met handgel en de strepen op de vloer om de 1,5 meter afstand voor een eventuele wachtrij aan te geven. Maar een dame in badjas met slippers maakt het plaatje grappig anders.

Want er mag vanaf vandaag wel weer gezwommen worden in Klarenbeek, maar nog niet gedoucht. "Mensen reserveren online een uur en komen dan al in hun badkleding naar het zwembad. Per tijdslot zijn dat steeds maximaal 25 personen, heel wat anders dan de gemiddelde 3.000 op een zonnige dag. Na het zwemmen kunnen mensen zich wel omkleden, maar dus nog niet douchen," vertelt Moreno Morais, de manager van het openluchtzwembad. Ook is als extra hygiënemaatregel het chloorgehalte in het water iets opgevoerd en zijn er vakken aangegeven waar maximaal 5 mensen heen en weer mogen zwemmen.

De medewerkers hadden er weer veel zin in om open te gaan en hebben hard gewerkt om dat vanochtend mogelijk te maken. Voorlopig echter alleen banen zwemmen. “We hebben een heel groot terrein en de plannen voor recreatief zwemmen zijn al goed uitgedacht, maar we moeten gefaseerd open gaan. Het is eerst afwachten hoe dit gaat,” aldus Morais. In de ochtenduren zwemmen doorgaans relatief veel ouderen, waarvan sommigen het ook vanochtend weer aandurfden te komen.

Het zwembad heeft ruim een maand aan inkomsten gemist. “We hopen op een mooie nazomer, zodat we het seizoen iets kunnen verlengen en de hele maand oktober nog kunnen open zijn,” vertelt Morais. “Ook kunnen we het ons financieel niet permitteren dit jaar abonnementen te verkopen, maar alleen dagkaarten en meerbaden-kaarten. We rekenen erop dat onze bezoekers daar begrip voor hebben.”

De zwemmers die wij vanochtend spraken waren wel weer toe aan de work-out en dus blij om weer terecht te kunnen in het bad. “Het is ook wel weer lekker rustig zo, niemand die tegen je aanzwemt.”

Deel deze pagina: