Live Live

Eindelijk winst voor Vitesse na spannende slotfase

Gepubliceerd: Zondag 17 februari 2019 01:54

Eindelijk winst voor Vitesse na spannende slotfase

Vitesse heeft zaterdagavond belangrijke punten gepakt door met 3-2 te winnen van Willem II. Voor de Arnhemmers waren Bryan Linssen, Martin Ødegaard en Max Clark trefzeker. Alexander Isak en Evangelos Pavlidis scoorden namens de Tilburgse ploeg. Na een serie van drie nederlagen, waaronder die in de beker tegen AZ, en een gelijkspel was winst het enige dat telde om de druk op de Arnhemse selectie te verminderen.

Trainer Leonid Slutskiy kon tegen Willem II beschikken over een bredere selectie met Bryan Linssen en Alexander Büttner in de basis. Uit een voorzet van Max Clark maakte Bryan Linssen met minder dan vijf minuten op de klok de 1-0.

Vitesse kreeg kansen om de voorsprong te vergroten maar deed dat pas na rust. Timon Wellenreuther, de Duitse doelman was na een dribbel van Ødegaard kansloos toen het schot van richting werd veranderd: 2-0. 

Willem II kreeg mogelijkheden op een aansluitingstreffer en die kwam er: Alexander Isak maakte zijn eerste doelpunt voor de bezoekers die meteen het initiatief meer naar zich toetrokken. 

Uit een corner breide Vitesse de voorsprong toch nog uit. Clark haalde met rechts hard uit: 3-1. Invaller Pavlidis passeerde nog geen vijf minuten later doelman Eduardo van dichtbij: 3-2. 

In de slotminuten was het spannend in GelreDome, maar deze keer trok Vitesse aan het langste eind en bleven drie punten deze keer wel in Arnhem. 

Deel deze pagina: