Live Live

Enquête: bewoners Malburgen-Oost geven buurt onvoldoende

Gepubliceerd: Maandag 16 december 2019 09:51

Enquête: bewoners Malburgen-Oost geven buurt onvoldoende

Bewoners van Malburgen-Oost geven hun buurt een 4,8. Dat blijkt uit een enquête van wijkwebsite Malburger.nl. Wie in het aangrenzende Stadseiland woont, is wel tevreden: daar waarderen de inwoners hun buurt met een 7,8.

319 lezers lezers van de Malburgse wijkkrant en bezoekers van de wijkwebsite hebben volgens Malburger.nl meegedaan. Zij geven de buurt waarin ze wonen gemiddeld afgerond een 6. “Op het eerste gezicht een voldoende maar verschil in waardering tussen de verschillende wijkdelen en buurten is groot”, zo luidt de conclusie.

Ook tellen ze vast dat de nieuwe buurten van Malburgen en Het Duifje het beste uit de bus komen als het gaat om woonplezier en leefbaarheid. Zowel deelnemers uit de Plantage, Stadseiland en Het Duifje gaven afgerond een 7 of 8. Bewoners uit Oost en oud-West waren het minst tevreden over hun woonomgeving, met afgerond een 5.

Met uitzondering van Stadseiland ervaren bewoners van elk wijkdeel een gevoel van onveiligheid en ligt er volgens de deelnemers veel zwerfafval in met name de oudere delen. Verder geven Malburgers te kennen minder hondenpoep te willen zien, stellen de enquêteurs vast. 

Daarnaast wensen de wijkbewoners meer bankjes, vermindering van afval rondom de ondergrondse containers, verbetering winkelvoorzieningen, aanpak van verlichting aan de Bandijk en meer controle op snelheid en verkeerd parkeren.

Deel deze pagina: