Live Live

Europese droom Vitesse in duigen

Gepubliceerd: Dinsdag 28 mei 2019 22:55

Europese droom Vitesse in duigen

Vitesse verloor dinsdagavond kansloos met 0-2 van FC Utrecht. De Arnhemse club is daarmee uitgeschakeld in de play-offs en kan Europees voetbal op haar buik schrijven.

Na de 1-1 in het eerste finaleduel had Vitesse genoeg aan een 0-0. Sinds 2 september 2018 hebben de Arnhemmers op eigen veld niet meer verloren. Aan die reeks is nu een einde gekomen.

Utrecht-speler Cyriel Dessers gooide na een half uur roet in het eten. Hij scoorde de 1-0. Daarna bleef de uitploeg sterker dan de Arnhemmers.

Utrecht-speler Simon Gustafson brak in de tweede helft door en scoorde een fraaie 2-0. Vitesse had daar geen antwoord op, ook niet na een aanvallende wissel van trainer Leonid Sloetski. Wat ook niet hielp was een stevige charge van Mohammed Dauda. Hij mocht met een rode kaart op zak het veld voortijdig verlaten.

De overgebleven tien in Arnhemse dienst maakten geen indruk meer op de Utrechtse verdediging. Vitesse eindigt hiermee op een vijfde plaats in de eredivisie, maar moet komend seizoen toezien hoe andere Nederlandse ploegen Europees voetbal spelen. 

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: