Live Live

Free Your Light Walk en Run kan hoge verwachtingen niet helemaal waarmaken

Gepubliceerd: Zaterdag 14 september 2019 17:41

Free Your Light Walk en Run kan hoge verwachtingen niet helemaal waarmaken

De eerste editie van de Free Your Light Walk en Run trok vrijdagavond veel mensen naar de Arnhemse binnenstad. Vooral de belangstelling voor de wandeling door de stad was groot: er waren veel meer dan het vooraf gestelde maximum van 500 deelnemers.

Aan de hardloopwedstrijd later op de avond deden veel minder mensen mee. Een echte wedstrijd was het ook niet, zo werd er na afloop geen klassement opgemaakt. De activiteiten werden georganiseerd door Sportbedrijf Arnhem in samenwerking met Stichting Bridge to Bridge.

Deelnemers liepen langs projecties op 6 plekken in de stad, waar beelden werden getoond van de Slag om Arnhem, de daaropvolgende evacuatie van 90.000 Arnhemmers en de wederopbouw na de oorlog. De 50 verlichte kaarsen langs de Rijnkade, tussen het oorlogsmuseum Airborne at the Bridge en de John Frostbrug waren de grootste eyecatcher.

Toch waren er na afloop ook kritische geluiden onder de wandelaars: 'ik had er meer van verwacht' was een van de gehoorde opmerkingen. Sommige deelnemers hadden meer verwacht van de verlichte objecten en projecties. Ook was de projectie op de gevel van 't Taphuys moeilijk te volgen. 

De projecties onder de noemer ‘Arnhem Lights’ zijn nog tot en met 22 september in de avonduren te zien in de binnenstad.

Deel deze pagina: