Live Live

Gemeente: Molenplaats Sonsbeek wordt 'Groene VVV'

Gepubliceerd: Zaterdag 19 oktober 2019 13:58

Gemeente: Molenplaats Sonsbeek wordt 'Groene VVV'

Molenplaats Sonsbeek wordt een 'groene VVV'. Het huidige pand aan de rand van Park Sonsbeek blijft in grote lijnen zijn functie houden. Wel nemen andere organisaties de taken over van de huidige Stichting Molenplaats Sonsbeek.

De gemeente Arnhem laat weten dat de organisaties Natuurcentrum Arnhem en Netwerk Groen Arnhem de exploitatie van de Witte Watermolen en de naastgelegen historische schuur overnemen. Vanuit de gebouwen vindt vanaf volgend jaar promotie van het groen in Arnhem plaats.

Ook moeten er nieuwe activiteiten komen, bijvoorbeeld op het gebied van educatie over de kwaliteiten van het Arnhemse groen. "Het wordt een groene VVV in de breedste zin van het woord, waar bezoekers terecht kunnen en vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen", zo luidt de belofte. 

De oude Stichting Molenplaats Sonsbeek was volgens de gemeente 'zowel financieel als organisatorisch kwetsbaar'. Natuurcentrum Arnhem heeft ervaring met onder andere het beheren van panden en werken met vrijwilligers. 

Groen Arnhem is al zeer betrokken bij alle zaken die rondom het groen in de stad georganiseerd worden. De gemeente Arnhem vindt deze partijen om de werkzaamheden van Stichting Molenplaats Sonsbeek over te nemen.

Foto: Google Streetview

Deel deze pagina: