Live Live

Gemeente Renkum gunt lokale zendmachtiging aan RTV Arnhem

Gepubliceerd: Woensdag 31 oktober 2018 23:26

Gemeente Renkum gunt lokale zendmachtiging aan RTV Arnhem

De gemeente Renkum heeft de lokale zendmachtiging voor de komende vijf jaar vergeven aan RTV Arnhem. De gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem gestemd dat de Arnhemse zender de zendvergunning voor de gemeente Renkum krijgt.

De omroep voldoet aan alle vereisten waarop de gemeente moest toetsen om de zendmachtiging te verkrijgen. Goed nieuws, vindt directeur Ben Schattenberg. “Wij zijn er als omroep trots op dat we dit vertrouwen hebben gekregen van de Renkumse gemeenteraad.”

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) moet komende maand nog definitief groen licht geven aan de zendmachtiging voor de Arnhemse zender. De verwachting is dat dit ook gebeurt. Eerder deze maand heeft ook de gemeente Arnhem de zendvergunning gegund aan RTV Arnhem.

Als het commissariaat uiteindelijk de licentie toekent, ziet RTV Arnhem dit als een eerste stap naar de vorming van een streekomroep. Dat zal ertoe leiden dat de instelling ook zijn focus moet wijzigen, zo ziet ook Schattenberg: “Van Arnhem, naar Arnhem én Renkum. Daar gaan we graag voor om tafel.”

Indien het CvdM RTV Arnhem inderdaad de zendmachtiging voor gemeenten Arnhem en Renkum geeft, kan de omroep belangrijke stappen zetten in de richting van de regiovorming. Dat vindt ook bestuursvooritter Rik van Dommele. "Het is ons voornemen om, zodra de situatie het toelaat, samenwerking met andere publieke omroepen in onze regio vorm te geven."

Wat willen bewoners van de gemeente Renkum graag zien op lokale televisie? Wij vroegen het hen eerder dit jaar.

Deel deze pagina: