Live Live

Gezond eten voor 3 euro per dag?

Gepubliceerd: Donderdag 07 november 2019 20:56

Gezond eten voor 3 euro per dag?

Het kan écht: gezond en lekker eten voor heel weinig geld. De Arnhemse Ellen Paanakker doet dat namelijk al jaren en zij heeft nu haar beste tips en receptenpareltjes gebundeld.

RTV Arnhem besteedt deze maand extra aandacht aan schuldenproblematiek, ook met het succesvolle tv-programma GeenGeld?! Voedsel is een van de onderwerpen die de revue passeren. 

"Ik maak me gewoon een beetje boos als ik mensen hoor zeggen dat ze geen geld hebben voor gezond eten en daarom maar een frietje halen voor hun kinderen", stelt Paanakker. "Dat is zó jammer en het hoeft echt niet. Met mijn boek wil ik bewijzen dat je wel degelijk een gezonde keuze kan maken voor heel weinig geld.” 

Zelf geeft ze ongeveer 20 euro per week uit aan boodschappen, dat komt dus neer op ongeveer 3 euro per dag. Daarvan bereidt zij drie maaltijden. “De allereerste keer zal het niet lukken boodschappen te doen voor dit bedrag, maar als je eenmaal een voorraadje aangelegd hebt van een aantal duurdere zaken zoals kruiden en specerijen kan het wel degelijk.” 

Ook met een gezin zou je met de recepten en weekmenu’s uit het boek boodschappen moeten kunnen doen voor zo’n 50 euro per week. Je bent wel meer tijd kwijt met het plannen van de weekmenu’s en het ‘slim inkopen doen’, maar dat loont dus wel degelijk.

Deel deze pagina: