Live Live

Grootschalige controle: 19 auto's in beslag genomen

Gepubliceerd: Vrijdag 11 oktober 2019 23:24

Grootschalige controle: 19 auto's in beslag genomen

De Belastingdienst en de politie hebben vrijddagavond bij een actie 19 auto's ingevorderd. Daarnaast hebben ze voor 25.400 euro ter plekke aan achterstallige belasting geïnd. Dat laat de Belastingdienst vrijdagavond laat weten.

Vrijdag 10 oktober hebben de politie, Belastingdienst, douane en RDW een grootschalige actie gehouden in Arnhem-Zuid. De politie controleerde op zaken als openstaande boetes, overtredingen van de verkeerswet en andere strafbare feiten. 

De Belastingdienst controleerde op openstaande belastingschulden. De Douane was aanwezig met een speciale truck met een röntgenscanner die voertuigen kan controleren op eventuele verborgen ruimten en andere opvallende zaken. De RDW controleerde de technische staat van de voertuigen.

Officier van dienst van de politie Leen Goor is erg tevreden over de actie. "Deze integrale samenwerking tussen de verschillende overheidsinstanties levert altijd een hoop informatie op over mogelijke criminele activiteiten. Daarnaast hebben we in samenwerking met de RDW de verkeersveiligheid sterk verbeterd door een hoop boetes uit te schrijven voor slechte technische staat van voertuigen."

De Belastingdienst controleerde in totaal een kleine veertig bestuurders op belastingschulden. Daarbij konden 29 mensen hun schuld niet voldoen en bij 19 mensen was de schuld dusdanig hoog dat hun auto’s direct in beslag werden genomen en werden afgevoerd. In totaal werd er ter plekke 25.400 euro aan belastingschulden geïnd, de hoogste contante betaling was 3.000 euro.

Naast het verzamelen van een hoop informatie is het doel van dit soort acties door de gezamenlijke overheid om zichtbaar voor burgers hun toezicht en handhaving te doen.


Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: