Live Live

Grootse actie Belastingdienst en politie rond Arnhem

Gepubliceerd: Vrijdag 11 oktober 2019 12:12

Grootse actie Belastingdienst en politie rond Arnhem

De belastingdienst en de politie slaan vrijdagmiddag de handen ineen om belastingschulden te innen. Daartoe scannen ze met speciale camera's kentekens van voorbijrijdende auto's. Wie nog een belastingschuld of boete open heeft staan, halen ze van de weg.

Dat meldt een woordvoerder van de Belastingdienst. Vanaf 15.00 uur staan auto's met zogeheten ANPR-camera's opgesteld langs de wegen rond Arnhem. De zegsman noemt met name de N325. Ook staan er elf motoragenten klaar om verdachte voertuigen van de weg af te geleiden. "Dit is de grootste actie van zijn soort in Oost-Nederland."

De ANPR-camera's scannen kentekens en koppelen die aan het burgerservicenummer van de eigenaar van de auto. Die is gekoppeld aan de databank van de Belastingdienst. "Dat geldt voor alle belastingen", waarschuwt de woordvoerder.

Sommige auto's kunnen worden meegenomen naar het RDW-terrein aan de Malburgse Veerweg. Aangehouden chauffeurs moeten hun schulden gelijk afrekenen, aldus de woordvoerder. "Als dat niet lukt, dan kunnen we de auto direct in beslag nemen."

De actie duurt nog tot 23.00 uur.

Lees ook: 19 auto's in beslag genomen

Foto: Piero (CC0)

Deel deze pagina: