Live Live

Guram Kashia benoemd tot Zilveren Vitessenaar

Gepubliceerd: Zaterdag 01 december 2018 19:46

Guram Kashia benoemd tot Zilveren Vitessenaar

Tijdens de rust van de wedstrijd Vitesse tegen FC Emmen is Guram Kashia zaterdag benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Captain Kashia, zoals hij ook wordt genoemd, speelde acht jaar in het geel-zwart en groeide uit tot een clubicoon.

Kashia vertrok afgelopen zomer na acht seizoenen het geel-zwart te hebben gedragen. De geboren Georgiër groeide in de loop der jaren uit tot een echt boegbeeld. Zijn strijdlust en doelpunten op belangrijke momenten maakten de 31-jarige verdediger populair bij de achterban.
 
Met 244 duels in de Eredivisie, veertien duels in de UEFA Europa League, twintig bekerwedstrijden, dertien play-off wedstrijden en het duel om de Johan Cruijff Schaal is Kashia van ongekende betekenis geweest voor de club.
 
De onderscheiding als Zilveren Vitessenaar wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de club. Vaak gaat het om vrijwilligers. Met de benoeming tot Zilveren Vitessenaar schaart Kashia zich in een illuster rijtje oud-spelers. Onder meer de voormalige spelers Ben Hofs, Edward Sturing, John van den Brom en Theo Janssen hebben ook de zilveren speld ontvangen.
 
Foto: Vitesse.nl / ProShots

Deel deze pagina: