Live Live

Herdenkingen 4 mei 2019 gemeente Renkum

Gepubliceerd: Zaterdag 04 mei 2019 13:29

Herdenkingen 4 mei 2019 gemeente Renkum

Dit jaar herdenken we dat 74 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei staan we stil bij alle slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het nationale thema van de herdenkingen is: ‘In vrijheid kiezen’. Op zondag 5 mei 2019 vieren we de bevrijding en de vrijheid. 

In de gemeente Renkum zijn op zaterdagavond 4 mei 2019 verschillende herdenkingsbijeenkomsten. Hierbij zijn leden van het college van burgemeester en wethouders aanwezig. U bent van harte welkom. Tijdens de herdenkingsbijeenkomsten kunt u zelf meegebrachte bloemen leggen bij de monumenten.

Oosterbeek

In Oosterbeek wordt op het binnenplein van het gemeentehuis tussen 18.00 uur en 18.35 uur de vlag halfstok gehesen, waarna de Stille tocht van het binnenplein om 18.45 uur naar de Algemene begraafplaats Oosterbeek-Zuid vertrekt. Daar is om 19.20 uur een korte ceremonie. Daarvandaan gaat de Stille tocht om 19.30 uur terug naar het gemeentehuis, waar om 19.45 uur de herdenkingsceremonie begint. Burgemeester Agnes Schaap houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Renkum/Heelsum


In Renkum begint de herdenking met een dienst om 19.00 uur in de Nederlands Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Renkum. Om 19.45 uur start de Stille tocht van de kerk naar het monument aan de Europalaan, waar om 19.55 uur de herdenking plaatsvindt. Wethouder Joa Maouche houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Doorwerth/Heveadorp

In Heveadorp begint om 19.15 uur de herdenking met een welkom bij het monument aan de Beeklaan/Noorderlaan. Aansluitend vertrekt de Stille tocht naar het monument aan het Van der Molenplein in Doorwerth, waar om 19.30 uur de herdenkingsbijeenkomst begint. Wethouder Jasper Verstand houdt hier een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Wolfheze

In Wolfheze begint de herdenkingsbijeenkomst om 19.15 uur op het Dorpsplein. Aansluitend begint de Stille tocht naar de begraafplaats op het terrein van Pro Persona. Wethouder Leonie Rolink legt namens de gemeente bloemen bij de verschillende monumenten.

Deel deze pagina: