Live Live

Het klimaat is hét thema van onze tijd.

Gepubliceerd: Donderdag 24 oktober 2019 11:32

Het klimaat is hét thema van onze tijd.

Een klimaatbestendige woonomgeving is noodzaak. Wat betekent dat voor jou en mij? Welk effect heeft het op je dagelijks leven, gewoon thuis, in je straat of in de buurt?

In het Klimaatcafé Rijkerswoerd krijgen bewoners antwoord op die vragen. Je hoort van deskundigen wat je zelf kunt doen om je omgeving klimaatbestendig te maken, persoonlijk of samen met anderen. We doen het op een ongedwongen manier, dus geen rampverhalen over stijging van de zeespiegel, co2 en stikstof. Je krijgt heldere handvatten over energieverbruik, voorkomen van hittestress en wateroverlast. Meer groen in tuin, straat of buurt? Met de juiste kennis weet je waarom het zin heeft en welke middelen er zijn. Je hoort wat klimaatbestendigheid betekent, je krijgt tips en je kunt je aanmelden voor directe hulp.

Het Klimaatcafé Rijkerswoerd is een initiatief van Bewonersplatform Rijkerswoerd. Deelnemende organisaties zijn Arnhem Klimaatbestendig, Arnhem Aan, Stadslandbouw Mooieweg en kleinere, wijkgerichte projecten.

Datum: 30 oktober 2019, plaats: Boerderijcafé De Hooijmaat, Mooieweg in Rijkerswoerd. De deur gaat open om 20.00 uur, de aftrap is om 20.30 en we stoppen tussen 22.00 - 22.30 uur.

Klimaatbestendigheid in de wijk? Niet te veel bij stilstaan, maar er helemaal voor gáán!

Deel deze pagina: