Live Live

Het Mozaïek wint landelijk debattoernooi bassisscholen

Gepubliceerd: Maandag 27 mei 2019 23:34

Het Mozaïek wint landelijk debattoernooi bassisscholen

Een team van basisschool Het Mozaïek uit Arnhem-Zuid heeft het landelijke Madurodam Basisschool debattoernooi gewonnen. Een tweede ploeg van dezelfde school werd vijfde. De Dorendal uit Doorwerth werd negende.

Basisschool Het Mozaïek uit Arnhem won het debattoernooi en mag zichzelf een jaar lang ‘landelijk Basisschool Debatkampioen’ noemen. Meer dan dertig basisscholen deden afgelopen zaterdag mee aan het Madurodam Basisschool Debattoernooi waar leerlingen debatteerden over drie verschillende stellingen.

Het landelijke basisschool debattoernooi is volgens de organisatie Stichting Nederlands Debat Instituut de grootste debatcompetitie voor basisschoolscholieren en wordt sinds 2007 georganiseerd. "Leerlingen worden er uitgedaagd om overtuigend te spreken en goed naar elkaar te luisteren."

Tijdens de debatdag voerden de leerlingen drie debatten, waarin steeds een andere stelling centraal stond. De leerlingen werden beoordeeld op hun presentatie, argumentatie en teamwork. De dag werd afgesloten met een groot finalespel waarin de diverse scholen samen moesten werken om opdrachten uit te voeren.

De leerlingen hebben gedebatteerd over stellingen als 'Mogen alleen meisjes verkering vragen?' en 'Leerlingen moeten koken voor ouderen'. 

Deel deze pagina: