Live Live

Historische Herberg komt met bijzondere Valentijnseditie

Gepubliceerd: Vrijdag 14 februari 2020 11:19

Historische Herberg komt met bijzondere Valentijnseditie

De Molenplaats in Sonsbeek vormt vanmiddag 14 februari weer het decor Historische Herberg plaats; deze keer gestoken in een bijzonder jasje: een Valentijnsjasje.

De Molenplaats in Sonsbeek vormt vanmiddag 14 februari weer het decor Historische Herberg; en die is deze keer gestoken in een bijzonder jasje: een Valentijnsjasje.
Dat ook eeuwen geleden de liefde harten sneller deed kloppen, blijkt wel uit het spannende verhaal dat historicus Bert Koene vertelt. Het gaat daarin over de verboden romance tussen edelvrouwe Maria van Wassenaer en haar knecht en de hele geschiedenis, met de nodige spannende plotwendingen, heeft zich hier in Arnhem afgespeeld.


Verder is er aandacht voor de succesvolle Facebookpagina Oud Arnhem, die al weer zeven jaar bestaat. Vanmiddag tonen Geert Visser en Benno Landsheer, samen met Peter Bloemendaal, in een bijzondere presentatie bijzondere foto's van het Arnhem van vroeger.

Communicatiedeskundige Rob van der Berg laat samen met fotograaf Gerth van Rhooden zien wat er de afgelopen 
eeuw zoal in Arnhem is gesloopt. Ze doen dit op basis van de kalender Arnhem Toen en Nu 2020, die ook te koop zal zijn.

De Historische Herberg komt vijf keer per jaar, op de tweede vrijdag van de maand, met bijzondere presentaties over de geschiedenis van Arnhem. Geïnteresseerden zijn welkom van 17.00 tot 19.00 uur in de Molenplaats in Sonsbeek. Toegang is gratis.

Deel deze pagina: