Live Live

James Bond is jarig

Gepubliceerd: Maandag 02 maart 2020 10:55

James Bond is jarig

Het is deze week dubbel feest in huize Bond want Daniel Craig wordt op 2 maart 52 jaar en zijn vrouw de actrice Rachel Weisz hoopt op 7 maart 50 te worden.

Daniel Craig was tot voor enkele jaren een weinig bekend acteur. Hoewel hij al jong grote acteerambities had en naar het National Youth Theatre en een toneelschool ging, wilde het lang niet echt vlotten met zijn carrière. Hij kreeg zo hier en daar wat rolletjes in enkele films maar het was een grote verrassing dat hij werd gekozen voor de rol van James Bond als opvolger van Pierce Brosnan. En hoewel hij in overleg met de producenten koos voor een heel andere aanpak van de fameuze speurder wist hij vrijwel iedereen te overtuigen dat hij een heel goed keuze was. Wel moest hij als starter genoegen nemen met het relatief lage honorarium van 3,2 miljoen dollar. De producenten waren tevreden en hebben zijn salaris voor zijn vijfde Bondfilm nu opgekrikt naar 25 miljoen dollar. Wij moeten nog een maand wachten en kunnen vanaf 2 april beoordelen of hij zijn geld waard was. Zoals gebruikelijk wordt er vol spanning gewacht op de premiere van No Time To Die, waarvan de plot nog onbekend is. Wel weten we dat Bond inmiddels gestopt is als MI6-agent en dat hij rustig op Jamaica woont. Daar wordt hij opgezocht door een oude vriend, de CIA-agent Felix Leiter, die we kennen uit enkele vorige Bond-films. Deze vraagt hem een ontvoerde wetenschapper te bevrijden. Dat brengt hem op het spoor van de mysterieuze Safin en een levensgevaarlijke nieuwe technologie. Ook nu keren enkele vertrouwde gezichten terug: Ralph Fiennes als M en Ben Whishaw als Q.

Een grote verrassing is dat de regie van deze 25e editie van de Bondreeks is gegeven aan Fukunaga, een regisseur met een bescheiden staat van dienst. De rol van Safin is gegund aan Rami Malek, tot voor kort ook onbekend maar sinds zijn Oscar winnende rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody een ster.

Het zou oneerbiedig zijn om ook niet aandacht te besteden aan Rachel Weisz. Zij trouwde in 2011 met Daniel en zij werd in 2018 (dus op 48-jarige leeftijd) moeder van een dochter. Maar zij was heel wat meer dan de echtgenote van Craig en heeft bijvoorbeeld meer filmprijzen gewonnen dan haar man. Zoals een Oscar voor de beste bijrol in de film The Constant Gardener en recent een Oscarnominatie voor haar bijdrage in de film The Farewell.Bij de foto: Daniel Craig raakt slaags met zijn gevaarlijke tegenstander Rami Malek in de nieuwe Bondfilm No Time To Die.

Deel deze pagina: