Live Live

Jerry Loderus hoopt op kleinschalige evenementen

Gepubliceerd: Woensdag 03 juni 2020 14:31

Jerry Loderus hoopt op kleinschalige evenementen

Omdat muziek toch verbindt, heeft Jerry Loderus het initiatief voor ‘SoundTrek MultiTrack’ genomen, maar eigenlijk hoopt de Arnhemmer er vanaf 1 juli weer op uit te trekken met zijn foodtruck.

“Kleinschalige evenementen mogen dan weer,” zegt hij hoopvol. “Hopelijk kunnen we dan weer bij een straatfeest staan, of op een verjaardag. Als het maar kleinschalig is.” Met zijn bedrijf SoundTrek verzorgt Loderus muziek, eten en drinken op locatie. Hij staat vooral op festivals, bruiloften en bedrijfsevenementen.

“Nu is dat allemaal uit de agenda geschrapt. We hebben op dit moment nul komma nul werk en dat is wel pittig. Ik hoop dan ook dat alles snel weer in gang gezet kan worden en dat we met de foodtruck snel weer de weg op kunnen.”

Tegelijkertijd realiseert hij zich dat het er in de nabije toekomst niet makkelijker op wordt. “Mijn werkgebied is op plekken waar mensen samen komen, feestvieren en genieten van bepaalde dingen en dat gebeurt dan vaak heel erg kort op elkaar.”

De 1,5 meter is voor Loderus dus nog een uitdaging, maar hij blijft positief. “We moeten nu gewoon kijken naar wat de mogelijkheden zijn, naar wat er wel kan. Ik denk dan aan kleinschalige dingen, want vanaf 1 juli mogen evenementen tot 100 personen weer. Daar moet ik me dus op richten en zorgen dat ik daar werk in krijg.”

‘SoundTrek MultiTrack’
Om onder de aandacht te blijven is Loderus op facebook het project ‘SoundTrek MultiTrack’ gestart. “We hebben heel veel muzikanten in ons netwerk en het concept is simpel. Als drummer begin ik met de beat, vervolgens stuur ik dat door naar Rik Hulzink, die grooved daar zijn baslijntje onder en stuurt het weer door naar een gitarist en zo wordt het uiteindelijk een heel nieuwe nummer.”

Inmiddels wordt het negende ‘lijntje’ aan de opname binnenkort toegevoegd door Rosine Langbroek van muziektheater ‘de Plaats’. Zij is genomineerd door Maartje de Bruin, de zangeres van Lara Leaves. “En zo nemen we elke week iets op.”

Verder stelt Loderus zijn tot podium omgebouwde caravan ter beschikking voor optredens bij zorginstellingen en verzorgingstehuizen. “Wij spelen daar met ons bandje, of andere bandjes gebruiken hem om ouderen toch te laten genieten van live-muziek.”

Deel deze pagina: