Live Live

Kunstbeurs ART in Eusebius

Gepubliceerd: Maandag 06 januari 2020 18:28

Kunstbeurs ART in Eusebius

Na drie jaar vormt de fraai verbouwde Eusebiuskerk weer het decor voor de kunstbeurs ART Arnhem.

Maar liefst 79 kunstenaars zijn door een ballottagecommissie geselecteerd uit 200 aanmeldingen. Zij exposeren komend weekend een selectie van hun mooiste werken. De kunstbeurs vindt plaats op zaterdag en zondag 11 en 12 januari, vanaf 11.00 uur.

Heel bijzonder: alle kunstenaars zullen zelf aanwezig zijn.

'Dat vinden ze zelf ook fijn,' vertelt Els van Lent, beursmanager en organisator, in gesprek met verslaggever Ster van Kooten, `om aan te kunnen geven hoe hun kunstwerk is ontstaan, wat hun drijfveren zijn en waarom ze kunstenaar zijn. Dat maakt het voor de kunstenaar, maar vooral ook voor de bezoeker, heel aantrekkelijk.'

Wat valt er allemaal te zien? Kunst in alle vormen en maten. Er zijn sculpturen van alle mogelijke materialen, schilderijen in olie- en acrylverf, keramiek, foto’s en sieraden. Alles is te koop. En vaak ook nog voor een zachter prijsje dan gangbaar is in een gewone galerie. De prijs van het kunstwerk kan namelijk omlaag doordat de kunstenaars geen commissie hoeven af te dragen. Voor alle smaken valt er iets te kiezen.

Bezoekers kunnen dus met kunstenaars in gesprek gaan over hun eigen werk. En dat is ook meteen een van de doelstellingen van de organisatie: contac leggen tussen kunstenaars en kunstliefhebbers, kopers en verzamelaars. Daarom ook betaalt de bezoeker een relatief lage toegangsprijs.

Die kaarten zijn te koop aan de kassa of online:www.artarnhem.nl/bezoeken/

Deel deze pagina: