Live Live

Lavalu wint award voor beste live act bij 3voor12 Gelderland Awards

Gepubliceerd: Zondag 12 januari 2020 13:28

Lavalu wint award voor beste live act bij 3voor12 Gelderland Awards

Lavalu is door 3voor12 Gelderland verkozen tot beste live act van 2019. De Arnhemse krijgt de prijs voor haar Midair Tour, die door de jury wordt omschreven als een ‘breekbare voorstelling, maar een magisch geheel op het podium’. “Ik ben hier heel trots op, zeker ook omdat ik de enige solo-artiest ben. De andere genomineerden zijn allemaal bands.” Naast de prijs voor de beste live act, was Lavalu ook genomineerd in de categorie beste video, maar die prijs gaat naar de Duivense band Smoking Alaska.

In totaal heeft de muziekredactie van 3voor12 Gelderland zaterdagavond in Luxor zeven prijzen uitgereikt. De award voor de beste release is voor Snow Coats. De band, die ontstaan als afstudeerproject op Rijn IJssel, is bovendien geselecteerd voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. “Super verrast”, zegt gitarist Daan Ebbers. “Wij zijn al blij dat er mensen zijn die op ons willen stemmen en dan win je een prijs voor het beste album en gaan wij naar de Grote Prijs.”

In de categorie ‘beste muziek-event’ was Muziek bij de Molen genomineerd. De stichting, die sinds het voorjaar van 2017 actief is in molen De Kroon in Klarendal, moest de prijs echter aan Festival Achterland laten. Het festival uit Doetinchem kreeg op de uitverkochte avond in LuxorLive de meeste stemmen van het publiek.


Winnaars 3voor12 Gelderland Awards
Beste release: Snow Coats - Take The Weight Of Your Shoulder
Beste live act: Lavalu @ Midair Tour
Beste video: Smoking Alaska - Through The Blue
Beste muziek-event: Festival Achterland
Beste nieuwkomer: Benji
Beste artwork: Fré - We Rise When We Lift Each Other Up
Beste concertfoto: Lonneke Prins

Deel deze pagina: