Live Live

Lego-struisvogel landt op zijn plek

Gepubliceerd: Vrijdag 04 oktober 2019 17:50

Lego-struisvogel landt op  zijn plek

Vrijdag werd het laatste grote LEGOdier in Burgers’ Zoo geplaatst: een meer dan levensgrote struisvogel werd door een kraan opgetild en neergezet tussen het groen, waar hij de hele maand oktober te zien is. En niet alleen de struisvogel is te zien; in totaal staan er 40 dierfiguren verspreid door het park.

Imposant zijn vooral de Bengaalse tijger en de Afrikaanse olifant. Een paar getallen: alleen al aan de olifant is 1600 uur gewerkt door 6 vrijwilligers, er zijn meer dan 270.000 legosteentjes voor gebruikt en hij weegt maar liefst 1200 kg. Alle dieren komen uit Engeland, waar ze worden gemaakt door een evenementenbedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van legobouwwerken. 

Drie medewerkers van het bedrijf zijn meegekomen om te helpen bij het plaatsen en de laatste hand te leggen aan de bouwsels. Sommige dierfiguren worden in delen verscheept en ter plekke in elkaar gezet. “Het is wel eens gebeurd dat er een werk uit de kraan viel en in stukken op de grond lag vlak voor een evenement, maar hier is gelukkig alles goed gegaan”. De figuren hebben een stalen frame binnenin en alle legosteentjes worden gelijmd; ze kunnen zelfs vorst en regen hebben.

Overigens zijn de legodieren niet allemaal hetzelfde als in de collectie van Burgers’ Zoo. Maar dat hoeft ook niet. Bas Lukkenaar, PR voorlichter van de dierentuin, vindt zelf de grotere slagtanden van de Afrikaanse olifant ook een stuk indrukwekkender dan die van de eigen Aziatische olifanten. “Helemaal in legosteentjes”.

Met het LEGObricks evenement hoopt Burgers’ Zoo veel bezoekers te trekken in de vakantie.

Deel deze pagina: