Live Live

Malburgse moeders ingezet tegen radicalisering

Gepubliceerd: Vrijdag 01 november 2019 16:54

Malburgse moeders ingezet tegen radicalisering

De gemeente heeft Malburgse moeders getraind om radicalisering te voorkomen. Zij zouden als geen ander in staat zijn om vroegtijdig signalen te herkennen en hun kind te beschermen tegen afglijden. Twaalf moeders uit de Arnhemse wijk ontvingen vrijdag van burgemeester Ahmed Marcouch een certificaat.


De afgelopen maanden leerden de moeders wat zij kunnen doen en hoe zij signalen beter herkennen als jongeren afglijden en radicaliseren. Volgens Marcouch begint de strijd hiertegen thuis. "De verantwoordelijkheid ligt primair bij de ouders. Met deze training helpen we de ouders radicalisering te herkennen en leren we ze wat ze kunnen doen."

De betrokkenheid, bereidheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van deze moeders is groot, vindt de burgemeester. Ze willen hun kennis en vaardigheden ook inzetten voor de gemeenschap.  "Wanneer een kind radicaliseert dan slaat dat in bij een gezin. We kennen te veel families in Arnhem die een kind hebben verloren aan IS. Zij verliezen hun kind en leven daardoor in droefenis."

Binnenkort start een tweede groep moeders in Presikhaaf.

Deel deze pagina: