Live Live

Nederlaag Vitesse na bizarre slotfase in Zwolle

Gepubliceerd: Zaterdag 29 februari 2020 23:01

Op bezoek bij laagvlieger PEC Zwolle heeft Vitesse de punten laten liggen. Het duel eindigde dankzij een bizarre slotfase met drie doelpunten in de laatste vijf minuten in een 4-3 overwinning voor de thuisclub. 

Foto: Vitesse

In een hectische beginfase werd binnen 6 minuten al twee keer gescoord. PEC Zwolle kwam via Gustavo Hamer op 1-0, amper een minuut later rondde Tim Matavz een aanval keurig af: 1-1.

Voor rust kwamen de Arnhemmers op 1-2 op een moment dat Vitesse duidelijk de bovenliggende partij. Oussama Tannane schoot de bal in de kruising.

Na rust beet PEC Zwolle meer van zich af. Voor Vitesse miste Oussama Tannane nog wel een kans op de 1-3 en aan de andere kant kwamen de Zwollenaren op gelijke hoogte. Kenneth Paal kreeg de ruimte en schoot de bal onder Remko Pasveer door.

In de slotfase miste de thuisclub via Reza eerst een grote kans op de 3-2. Het was de opmaat voor nog meer hectiek: PEC kreeg een penalty na een handsbal van Eli Dasa bij een voorzet van Pelle Clement. Reza benutte de penalty: 3-2.

Oussama Tannane leek Vitesse een punt te bezorgen door uit een vrije trap de 3-3 te scoren. In de bizarre slotfase besliste PEC Zwolle het duel: Pelle Clement scoorde de winnende 4-3.

De nieuwe nederlaag voor Vitesse maakt dat het tussenrapport voor trainer Edward Sturing er steeds slechter uit komt te zien.

Deel deze pagina: