Live Live

Nieuwe Vitesse-trainer Oosting: ik weet wat de groep nu nodig heeft

Gepubliceerd: Dinsdag 03 december 2019 13:41

Nieuwe Vitesse-trainer Oosting: ik weet wat de groep nu nodig heeft

"Ik ken de groep goed en weet wat ze momenteel nodig hebben om uit deze moeilijke situatie te komen.” Dat zegt Joseph Oosting, de nieuwe Vitesse-trainer. Hij volgt tijdelijk Leonid Slutskiy op, meldt de site van Vitesse.

De Rus Slutskiy gooide vrijdag na de vijfde nederlaag op rij de handdoek in de ring als hooftrainer van Vitesse. Met hem is een groot deel van zijn staf vertrokken. Die bestond voor een deel uit Russen.

Oosting krijgt hulp van assistenten Nicky Hofs, Tim Cornelisse en keeperstrainer Raimond van der Gouw. De club zoekt op de achtergrond verder naar een nieuwe hoofdtrainer.

Technisch directeur Mohammed Allach: “Na het vertrek van Leonid moesten we snel schakelen. Uiteraard kijk je daarbij eerst naar de mogelijkheden die er intern zijn. We hebben met verschillende mensen gesproken, waaronder natuurlijk Edward Sturing." 

Deze heeft in het verleden al meermaals de functie van interim-trainer bekleed. "Hij heeft laten weten dat hij niet opnieuw een interim-functie wil vervullen", stelt Allach.

De technisch directeur noemt Oosting een ervaren trainer, die weet wat er van de spelers gevraagd wordt op dit niveau. Joseph Oosting: “Ik wil de club graag helpen. Het is een lastige tijd voor Vitesse en ik ga er alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden."

Deel deze pagina: