Live Live

Nieuwe werkwijze bij Theater aan de Rijn

Gepubliceerd: Dinsdag 09 juni 2020 11:24

Nieuwe werkwijze bij Theater aan de Rijn

Dansers, theatermakers en kunstenaars moeten het roer radicaal omgooien. Theater a/d Rijn en productiehuis De Nieuwe Oost in Arnhem vragen hen om voorstelling te creëren vanuit het ‘nieuwe normaal’.

De corona maatregelen en de anderhalve meter samenleving zijn een feit, ook voor theater. Dat betekent geen tournees, geen volle zalen, geen landelijke festivals. Daarom gaan Theater a/d Rijn en De Nieuwe Oost terug naar hun oorsprong: huis waar ontmoeting, experiment en onderzoek centraal staan

Makers krijgen drie weken de kans om dit experiment aan te gaan, en in gesprek te gaan met publiek: volledig lokaal – allemaal mét en vóór de stad Arnhem.

Ruben Chi trapt af. Hij is danser, choreograaf en docent, o.m. betrokken bij de Nieuwe Oost. Dat is een Arnhems interdisciplinair productiehuis die beloftevolle makers helpt bij het ontwikkelen van theater-, muziek- en dansvoorstellingen.

Vanaf 9 juni zijn de deuren van Theater a/d Rijn open voor kleine groepen publiek. Wekelijks kunnen belangstellenden in timeslots van een uur werk van makers zien: een beeldende kunst installatie, een monoloog, een pas de deux, een gesprek of een film.

Het interview met Ruben Chi is hieronder beluisteren.

Deel deze pagina: