Zorgcentrum voor blinden en slechtzienden op vingers getikt: 'We zijn teleurgesteld' - RTV Arnhem

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

WOLFHEZE - De gezondheidsinspectie heeft Het Schild, een zorginstelling voor blinden en slechtzienden in Wolfheze, onder verscherpt toezicht geplaatst. Aanleiding zijn tekortkomingen op het gebied van deskundigheid van zorgverleners en de veiligheid van bewoners, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dinsdag.

'Het ontbreekt zorgverleners aan voldoende kennis en kunde om in te spelen op de steeds complexere doelgroep. Dat levert risico's op voor de veiligheid van cliënten', aldus de inspectie.

Daarbij maakt de inspectie zich zorgen over de houding van sommige medewerkers. 'Het lukt niet om een voldoende veilig leer- en verbeterklimaat te ontwikkelen en te behouden. Soms is er weerstand tegen maatregelen om de zorg te verbeteren.' 

Orde op zaken

In oktober 2018 bezocht de inspectie het zorghuis voor mensen met een visuele beperking. De inspectie concludeerde toen dat Het Schild niet voldeed aan 10 van de 14 getoetste normen. Een jaar later bleek dat de zorginstelling nog steeds tekortschoot op 7 van de 14 opnieuw getoetste normen.

Het woonzorgcentrum krijgt zes maanden de tijd om orde op zaken te stellen, anders kan de inspectie overgaan tot verdergaande maatregelen. 

Zie ook: Blinde bejaarden zorgcentrum ruziën met directie

Directeur Frank van der Eijnden van Het Schild laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn. 'We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt en stappen gezet. Maar we erkennen dat we nog stappen moeten zetten.' Die stappen moeten onder meer worden gezet op het vlak van medicatie en veiligheid.

De directeur heeft vertrouwen in de komende periode. 'We gaan door op de ingeslagen weg.'

Deel dit artikel