RTV Arnhem - Nieuws

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De belangrijkste cijfers op een rij. Foto: ANP
De belangrijkste cijfers op een rij. Foto: ANP

De belangrijkste cijfers op een rij. Foto: ANP

ARNHEM - Het coronavirus grijpt al maanden om zich heen, ook in onze provincie. Het RIVM komt elke dinsdag met nieuwe cijfers.

Aantal geregistreerde besmettingen, ziekenhuisopnames en overledenen per gemeente

Op deze kaart zie je per gemeente hoeveel inwoners de afgelopen twee weken positief zijn getest op het coronavirus. Door op de kaart op een gemeente te klikken, verschijnen ook de cijfers over het aantal overledenen en opgenomen ziekenhuispatiënten.

Selecteer hieronder jouw gemeente om het dagelijks verloop van de cijfers te zien.

Voor blinden en slechtzienden: klik hier voor een overzicht per gemeente in een tabel.

Aantal geregistreerde besmettingen in Gelderland

In deze grafiek zie je hoeveel geregistreerde besmettingen met het coronavirus in Gelderland er per week bijkomen. Linksboven de grafiek kun je ook zien hoe het aantal geregistreerde besmettingen zich ontwikkelt. 

Aantal ziekenhuisopnames in Gelderland

in deze grafiek zie je hoeveel mensen er in Gelderland per week worden opgenomen in het ziekenhuis. Linksboven de grafiek kun je ook op de ontwikkeling sinds de eerste opname in het ziekenhuis klikken.

Aantal mensen overleden in Gelderland

In deze grafiek zie je hoeveel mensen er per week zijn overleden aan het coronavirus in Gelderland. Linksboven de grafiek kun je ook zien hoe het aantal doden in Nederland zich ontwikkelt. 

Risiconiveau coronabesmettingen per veiligheidsregio

Op onderstaande kaart is iedere veiligheidsregio ingedeeld naar een van de drie zogeheten risiconiveaus: waakzaam (niveau 1), zorgelijk (niveau 2) of ernstig (niveau 3).

Aantal geregistreerde besmettingen in Nederland

In deze grafiek zie je hoeveel geregistreerde besmettingen met het coronavirus in Nederland er per week bijkomen. Linksboven de grafiek kun je ook zien hoe het aantal geregistreerde besmettingen zich ontwikkelt. 

Aantal ziekenhuisopnames in Nederland

in deze grafiek zie je hoeveel mensen er in Nederland per week worden opgenomen in het ziekenhuis. Linksboven de grafiek kun je ook op de ontwikkeling sinds de eerste opname in het ziekenhuis klikken.

Aantal mensen overleden in Nederland

In deze grafiek zie je hoeveel mensen er per week zijn overleden aan het coronavirus in Nederland. Linksboven de grafiek kun je ook zien hoe het aantal doden in Nederland zich ontwikkelt. 

De cijfers waarmee wij rekenen, zijn afkomstig van het RIVM. Soms corrigeert dat instituut de cijfers achteraf, waardoor in een grafiek ook enkele negatieve cijfers voorkomen.

Klik hier voor al het nieuws over het coronavirus in Gelderland.

Deel dit artikel