RTV Arnhem - Nieuws

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Clemens Westerhof in 1994 (foto: ANP)
Clemens Westerhof bij de rechtbank in Arnhem (foto: Omroep Gelderland)

Clemens Westerhof bij de rechtbank in Arnhem (foto: Omroep Gelderland)

ARNHEM - De Arnhemse oud-trainer Clemens Westerhof wordt beschuldigd van het verkopen van een WK-wedstrijd in zijn tijd als bondscoach van Nigeria. Zijn toenmalige assistent Jo Bonfrère zegt dat Westerhof het duel tegen Italië in de achtste finales van het WK 1994 in de Verenigde Staten heeft verkocht. Westerhof en Bonfrère stonden vandaag daarom tegenover elkaar tijdens een kort geding in de rechtbank in Arnhem.

Lees hier het liveblog over het kort geding terug:

Hoe dat precies is verlopen, wordt niet helemaal duidelijk. Westerhof werd tijdens het toernooi door de spelers van de Nigeriaanse selectie er al van beschuldigd dat hij tegen Italië niet met het sterkste elftal speelde. Hij zou de voorkeur geven aan spelers van wie hij ook als spelersmakelaar zou kunnen meedelen in de transferrechten. Door ze op te stellen tegen Italië kon de transferwaarde flink toenemen. "Ik werd niet opgesteld, omdat ik kritisch was. Hij was geen coach. Hij was een kletsmajoor, een praatjesmaker", zei toenmalig aanvoerder Stephen Keshi.Stephen Keshi als bondscoach van Nigeria (foto: ANP)

Jo Bonfrère was assistent-coach van Westerhof op dat WK. Later nam hij het hoofdcoachschap van Westerhof over bij Nigeria en werd Olympisch kampioen met de ploeg. 

Westerhof heeft nu een kort geding aangespannen tegen zijn voormalig assistent, omdat zijn beschuldigingen volgens hem onterecht zijn en hij zijn naam gezuiverd wil hebben. Ook wil hij een schadeloosstelling.

 

Deel dit artikel