RTV Arnhem - Nieuws

Jeroen Houwen. Foto: Omroep Gelderland

Jeroen Houwen. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vitesse-keeper Jeroen Houwen stond zondag voor het eerst sinds een jaar weer onder de lat bij de Arnhemse club. In een oefenwedstrijd tegen Volendam wist de Limburger de 'nul' te houden. Vanaf nu wil hij de trainer, Thomas Letsch, verder gaan overtuigen.

"Vorig jaar stond ik voor het laatst onder de lat in het geel en zwart. Dat was ook in de voorbereiding. Het is voor mij lekker om weer eens te spelen." Trainer Thomas Letsch wil alle drie de keepers aan het werk zien deze voorbereiding. Tegen Jong FC Utrecht speelde Bilal Bayazit en tegen Volendam dus Houwen. 

"Ik voel dit ook wel als een oprechte kans om mijzelf te bewijzen tegenover een nieuwe staf", vertelt Houwen. "Waarom? Ik ben één van de drie. Ik weet dat Pasveer het geweldig gedaan heeft en dus een streepje voor heeft. Maar ik moet scherp blijven en er staan als er een kans komt. Zoals het er nu uitziet wil ik hier wel tweede keeper blijven. Ik hoef niet per se weg."

Toch blijft Houwen wel ambities houden. "Natuurlijk wil ik ergens onder de lat staan. Maar ik moet ook geduldig blijven, ik ben nog jong genoeg voor een doelman. Ik kan wachten op mijn kans."

 

Deel dit artikel