Zware blessure voor Estavana Polman: EK lijkt onhaalbaar - RTV Arnhem

Handbalster Estavana Polman. Foto: ANP

Handbalster Estavana Polman. Foto: ANP

ESBJERG - Handbalster Estavana Polman heeft een zware blessure opgelopen. De 27-jarige Arnhemse heeft een kruisband in haar rechterknie afgescheurd en staat maanden aan de kant. Bij een scan die ze vrijdag onderging werd de ernst van haar knieblessure duidelijk.

Donderdag raakte Polman tijdens de training van haar club geblesseerd. Door haar zware kwetsuur staat ze maanden aan de kant. Dat betekent dat Polman het EK 2020, dat van 3 tot 20 december gehouden wordt, waarschijnlijk moet missen. 

'Shit happens'

Polman voelde het slechte nieuws al aankomen, zegt ze op de website van haar Deense club Esbjerg. "Ik voelde al direct dat het niet goed zat. Maar dit is het risico dat bij handbal spelen komt kijken. En ik kan er niets meer aan veranderen. Nu is het plan dat ik zo snel mogelijk onder het mes ga. Daarna staat er een zware revalidatie te wachten, maar shit happens", aldus de Arnhemse.

Polman, die aanstaande woensdag 28 jaar wordt, kende in 2019 een zeer succesvol handbaljaar. Met het Nederlands dameshandbalteam veroverde ze de wereldtitel in Japan. Zelf werd ze uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Ze won ook de Deense landstitel en kroonde zich met 219 doelpunten bovendien tot topscorer, voor de derde maal in haar loopbaan. 

Schok voor de club

Esbjerg spreekt van een schok voor de gehele club. De Denen zeggen er alles aan te zullen doen een geschikte vervanger te vinden voor Polman. Zelf belooft de Nederlandse dat ze er na haar operatie alles aan zal doen haar team zo goed mogelijk te steunen. 

Zie ook: Estavana Polman genomineerd voor titel beste handbalster van de wereld

Deel dit artikel