RTV Arnhem - Nieuws

Arnhemmers ervaren veel overlast in de buurt. Foto: Wikimedia Commons

Arnhemmers ervaren veel overlast in de buurt. Foto: Wikimedia Commons

ARNHEM - Hondenpoep, rommel op straat, bekladde muren en vernieling van straatmeubilair. Arnhemmers ervaren veel overlast in hun buurten. Ook verkeersoverlast is in de Rijnstad een groter probleem dan in vergelijkbare en grote steden.

Door: Huibert Veth

Dat blijkt uit onderzoek onder de bevolking in opdracht van de gemeente. 55 procent van de Arnhemmers ervaart naar eigen zeggen veel overlast, tegenover 48 en 50 procent in vergelijkbare en grote steden. Het landelijk gemiddelde ligt op 43 procent.

Agressief gedrag en parkeerproblemen

Dat is vooral te wijten aan de 'fysieke verloedering' en verkeersoverlast als te hard rijden, agressief gedrag en parkeerproblemen. Hondenpoep en rommel op straat zijn de meest genoemde punten van verloedering. Beide wordt door 40 procent vaak gezien en door nog eens een kleine 40 procent soms.

Op sociale overlast zoals rondhangende jongeren, dronken mensen, drugsgebruik, overlast van buurtbewoners en het lastigvallen van mensen op straat beoordelen inwoners hun stad vergelijkbaar met andere steden. Deze is wel toegenomen ten opzichte van enkele jaren geleden en komt het meest voor in het centrum en de wijk het Spijkerkwartier.

In Arnhemse vermogensdelicten als fietsendiefstal, woninginbraak of het beschadigen of stelen van auto's was juist een afname te zien.

Zie ook: Arnhemmer voelt zich niet zo veilig als inwoner van grote stad

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Deel dit artikel