RTV Arnhem - Nieuws

Eerder keken voetbalfans al naar Oranje in de bioscoop. Foto: ANP

Eerder keken voetbalfans al naar Oranje in de bioscoop. Foto: ANP

ARNHEM - Voetbal kijken, dat kan voor veel supporters de komende tijd misschien niet in een stadion door alle coronamaatregelen. Maar Pathé zegt de oplossing te hebben: alle competitiewedstrijden van Vitesse worden de komende tijd in de Arnhemse bioscoop vertoond.

De wedstrijden van 10 eredivisieclubs, waaronder Vitesse, worden uitgezonden op het witte doek. "Voetballiefhebbers kunnen op deze manier toch samen met andere fans hun favoriete club steunen. Daarnaast is de kijkervaring op zo'n groot wit doek mogelijk nog beter dan in het stadion en zullen de wedstrijden nog beter te volgen zijn", zo meldt Pathé. "Alleen de geur van het gras zal ontbreken."

Het klinkt allemaal leuk, zo voetbal kijken in de bioscoop. Maar net zoals in het stadion, gelden er ook in de bios een aantal coronamaatregelen. Zo zit iedereen op anderhalve meter. Daarnaast is het juichen verboden, dat geldt ook voor spreekkoren. "Dat mag helaas ook hier niet", zegt een woordvoerster. 

'Biertje blijft gewoon'

Wel kunnen bezoekers blijven genieten van een biertje op de 'tribune'. "Dat blijft allemaal hetzelfde, zoals we dat ook bij andere films doen", stelt de woordvoerster. 

Een bioscoopkaartje voor Vitesse kost 8,50 euro.

Deel dit artikel