RTV Arnhem - Nieuws

De rechter stelde de bezwaarmaker in het gelijk. Foto: Omroep Gelderland

De rechter stelde de bezwaarmaker in het gelijk. Foto: Omroep Gelderland

WOLFHEZE - ZapTeam Outdoor moet per direct stoppen met het aanbieden van onder andere lasergamen op het terrein van sportvereniging Wodanseck in Wolfheze. De rechter bepaalde donderdag dat de gemeente Renkum geen omgevingsvergunning aan het bedrijf had mogen verlenen.

Een beheerder van een paardenhouderij met vakantiecentrum heeft de zaak aangekaart. Zij laat op het land dat grenst aan het outdoorterrein haar paarden grazen. Volgens de vrouw hebben de dieren last van de activiteiten en worden ze nerveus. Haar verzoek aan de gemeente Renkum om handhavend op te treden werd door de gemeente afgewezen.

Daarnaast maakte ze bezwaar tegen de omgevingsvergunning. Het bedrijf plaatste namelijk legertenten en obstakels op het terrein die gebruikt worden voor de outdoorspellen. Volgens de vrouw mocht dit niet.

Vrouw krijgt gelijk

De rechter was het met haar eens. De verleende vergunning is in strijd met het huidige bestemmingsplan, waardoor het entertainmentbedrijf zijn activiteiten voorlopig moet stilleggen. Het betekent ook dat de gemeente opnieuw moet bekijken wat met het verzoek om handhaving wordt gedaan.

Jasper Verstand is de verantwoordelijk wethouder. Hij laat weten dat hij de uitspraak nog moet bestuderen. "We gaan graag in overleg met alle betrokken partijen. Nog eens met iedereen om de tafel om te kijken waar nu de grootste pijnpunten zitten. De verschillende belangen bijten op dit moment."

 

 

 

Deel dit artikel