RTV Arnhem - Nieuws

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het unieke shirt van de achterkant. Foto: Vitesse
Het unieke shirt. Foto: Vitesse

Het unieke shirt. Foto: Vitesse

ARNHEM - Vitesse speelt zondag de eerste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk in een uniek tenue. In een wit met zwart tenue willen de Arnhemmers iedereen bedanken die zich de afgelopen maanden heeft ingezet in de strijd tegen corona.

Door: Sander Maassen van den Brink

Alle shirtsponsoren hebben hun plek voor dit weekend afgestaan om ruimte te maken voor de tekst 'Bedankt! Samen tegen corona'. Die tekst staat op de voorkant. Op de linkermouw staat een geel-zwart hart en op de achterkant staat, zoals altijd, het rugnummer en de spelersnaam.

Maar daar blijft het niet bij. Bij elke speler staat een instantie uit de regio Arnhem op de rug om zo die instantie extra te bedanken voor hun inzet tijdens de coronaperiode. Het gaat om 24 organisaties, waaronder zorginstellingen zoals Pleyade, de DrieGasthuizenGroep en het ziekenhuis Rijnstate.

Afbeelding
Het unieke shirt van de achterkant. Foto: Vitesse

'We hopen iets terug te doen'

Vitesse wil met het shirt niet alleen alle instanties bedanken, maar ook stilstaan bij de hervatting van de competitie na ruim zes maanden zonder voetbal. De shirts worden na de wedstrijd aan de organisaties achterop het shirt geschonken.

Directeur Pascal van Wijk: "Dat we nu weer kunnen voetballen is grotendeels te danken aan iedereen die zich keihard heeft ingezet tijdens de coronacrisis. Die organisaties en dan vooral hun medewerkers verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Met dit speciale wedstrijdshirt hopen wij op onze beurt iets terug te kunnen doen."

Deel dit artikel