RTV Arnhem - Nieuws

ARNHEM - Het was een vreemde gewaarwording: zwemmers in de Nederrijn deze zondag, om de traditionele Bridge to Bridge Run in te zetten. Vanwege corona is alles anders. En dat geldt ook voor de Arnhemse hardloopmanifestatie.

Normaal gesproken zouden deze zondag 5000 renners aan de start verschijnen. Maar dit jaar vindt de aftrap van een alternatief evenement plaats met een handjevol renners én zwemmers. 

Zelf de route lopen 

Het zou eigenlijk de 35e editie zijn van de loop. Nu was het slechts een kleine groep die de 5 kilometer liep en zwemmers die in de Nederrijn tussen de twee befaamde bruggen zwommen. Niet getreurd, wie dit jaar alsnog mee wil doen, krijgt daar alle gelegenheid toe. 

In Dudok kwam zondag een aantal mensen bijeen, onder wie burgemeester Ahmed Marcouch. Daar werd het startsein gegeven voor een alternatieve Bridge to Bridge die mensen op eigen gelegenheid kunnen afleggen, tussen 17 september en 31 december. 

Hoe werkt het? 

In de buurt van de John Frostbrug worden vijf zogenaamde NFC-chips geplaatst (de locaties worden ook opgenomen in het online boek). De chip biedt de mogelijkheid om op locatie bepaalde verhalen af te luisteren over de geschiedenis van die plek. 

Deel dit artikel